Maistas iš sodo gėrybių: sodininko receptai ir patarimai

Iš ko gaminamas maistas restoranuose? Priklauso nuo restorano: tai gali būti egzotiškas maistas iš užsienio šalių, ypač jei restorano virtuvė yra egzotiška, arba tai gali būti tiesiog vietinių tiekėjų siūlomas maistas. Kartais yra užsakomas išskirtinės kokybės maistas, jei restoranas siūlo premium tipo patiekalus labiau pasiturintiems.

restoranas, sodas, receptai, patarimai

Kai norima kopijuoti restoranų receptus ir naudoti jų receptūroje naudojamus produktus, dažniausiai yra griebiamasi eilinių produktų iš parduotuvės. Tačiau tai nėra tinkamas sprendimas. Nenaudodami tinkamiausių produktų, priderintų prie recepto, jūs niekada negalėsite atkartoti savo patirties jums patikusiame restorane. Todėl jei kalba eina apie premium restoraną didmiesčio širdyje, yra tiesiog būtina rinktis kokybiškiausią produkciją tokių receptų įgyvendinimui.

Sodininkystės vaisiai – geriausia produkcija aukštos kokybės patiekalams

Kur galima rasti tokią produkciją? Be abejonės – sode. Sodininkyste užsiimantys žmonės gali pasiūlyti aukščiausios kokybės produkciją, nes neturėdami konvenciniam ūkininkavimui būdingos intensyvios kultivavimo technikos bei tokių pačių komercinių trąšų, sodininkai gali išauginti labai kokybišką produkciją, kuri bus tinkamiausia bandant atkartoti patiekalus, skanautus prašmatniame restorane.

Tačiau reikia atsiminti, kad maisto gaminimas, patiekalų ruošimas iš parduotuvinių maisto produktų ir užaugintų natūraliai sode arba darže yra visai kitoks. Skiriasi maisto produktų – daržovių, uogų, vaisių – tekstūra, jų konsistencija ir kiti dalykai. Pasirinkus tokius receptus, kur daržovės ar vaisiaus konsistencija ir tekstūra yra itin svarbi, jūs tikrai negausite norimo rezultato, jei neprisitaikysite prie būtent sodo gėrybių gaminimo. Norėdami plačiau sužinoti apie tai kuo ypatinga sodo ar daržo produkcija, kaip ją tinkamai užauginti, galite pagal norimą raktažodį susirasti visą informaciją portale sodininku.info. Ten galėsite surasti ir receptų, kaip paruošti maisto produktus iš sodo gėrybių, o tai neabejotinai padės ir bandant geriau suprasti skirtumus tarp maisto ruošimo remiantis produktais iš parduotuvės ir iš sodo.

Parduotuvės ir sodo daržovės – kuo skiriasi?

Skirtumai tarp parduotuvėse parduodamų daržovių ir tų, kurios užauginamos darže yra didelis. Parduotuves pasiekia masiškai auginami produktai, kurie užauga dideliuose agrokoncernuose. Tai nėra tipiniai jūsų darže užauginti produktai.

Agrokoncernuose užaugintų produktų tikslas – padaryti juos kuo didesnius ir kuo greičiau. Todėl ne tik jų maistinės savybės, bet ir tekstūra gali smarkiai skirtis bei turėti didelį įtaką gaminamo maisto kokybei ar recepte naudojamiems ingridientų kiekiams.

Pavyzdys: dėl greito užauginimo, parduotuvėse parduodami pomidorai būna skysti, turi mažai „mėsos“ ir neturi tokio stipriai išreikšto kvapo ir skonio. O sode užauginti pomidorai yra labai sultingi ir turi daug minkštimo. Pirmieji pomidorai duos daugiau skystimo patiekalui, o antrieji – suteiks daugiau formos ir konsistencijos.

Kitas pavyzdys: česnakai. Parduotuvėje pardavinėjami česnakai neturi tiek stipriai išreikštų skoninių savybių, nes jų augimo metu nėra leidžiama pilnai atsiskleisti svarbiausioms česnakuose esančioms medžiagos. O daržo česnakai priešingai yra labai aštrūs. Todėl dedant tą patį kiekį česnakų į receptą, neišvengiamai gausis skirtingas rezultatas, nes skonio ir aromato stiprumas gali skirtis net labai ženkliai.

Tai yra tik pora pavyzdžių, bet jei patys pabuvoję restorane ar paskaitę kokio nors restorano apžvalgą nusprendė pabandyti pasigaminti patiekalą namie, geriau rinkitės kokybiškus produktus iš sodo ar daržo (geriau savo, bet tik jei nusipirksite produktų ir turguje), nes tik tokiu atveju galėsite pilnai atkartoti restorano patiekalų skonius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *